تاریخچه ای کوتاه از دفتر کل توزیع شده
نااریب زمان تقریبی مطالعه 3 دقیقهدر مطلب «بلاکچین چیست و غیرمتمرکزسازی در بلاکچین به چه معناست؟» به مفهوم بلاکچین و غیرمتمرکز سازی پرداختیم.
در مطلب «بلاکچین چیست و غیرمتمرکزسازی در بلاکچین به چه معناست؟» به مفهوم بلاکچین و غیرمتمرکز سازی پرداختیم. در این مطلب قصد داریم تاریخچه ای کوتاه از بلاکچین و دفتر کل توزیع شده ارائه دهیم تا تفاوت های این دو برای دنبال کنندگان مجله کریپتو نااریب آشکار شود.
هنگامی که اولین بلاک منشاء بیت کوین در ژانویه 2009 استخراج شد، اکثر مردم هرگز چیزی در مورد بلاکچین نشنیده بودند - فناوری که از آن زمان به یک کلمه کلیدی جهانی تبدیل شده است. اما این مفهوم اولین مورد در نوع خود نبود: این فناوری به عنوان نوعی از دفتر کل توزیع شده (DLT مخفف Distributed ledger technology ) تکامل یافت که دارای تاریخچه ای غنی است.
همه DLT ها بلاکچین نیستند و درک تفاوت ها ممکن است به کارآفرینان و رهبران کسب و کار کمک کند تا دریابند کدام راه حل برای آن ها مناسب است. جورج گیاگلیس، مدیر موسسه فیوچر دانشگاه نیکوزیا می گوید: "اگر کسی تفاوت ها را درک کند، می تواند بهتر به این سوال جواب دهد که آیا دفتر کل توزیع شده در زمینه کاربردی خاصی پتانسیل بالقوه دارد یا خیر؛ و اگر بله، آیا بلاکچین روش ارجح تری نسبت به سازمان دفتر کل توزیع شده است یا خیر."
تاریخچه بلاکچین
ایده بلاکچین به سال 1991 برمی گردد که محققان استوارت هابر و دبلیو اسکات استورنتا مقاله ای یا موضوع "چگونه می توان به یک سند دیجیتالی برچسب زمان زد"، نوشتند؛ مقاله ای که روش های عملی برای تأیید یک سند دیجیتالی هنگام ایجاد یا اصلاح آن را پیشنهاد می کند.
بیش از یک دهه بعد ، در سال 2002 ، دیوید مازیرس و دنیس شاشا این مفهوم را بیشتر مورد مطالعه قرار دادند و نحوه ذخیره بلوک ها را مطالعه کردند. مازیرس و شاشا در مقاله خود "ایجاد سیستم های فایل امن خارج از ذخیره سازی بیزانس" بر ساختار داده ها و پروتکل یک سیستم فایل در شبکه چند کاربره به نام SUNDR (مخزن امن داده های غیرقابل اعتماد) تمرکز کردند که توانایی ذخیره سازی بلاکچین در ذخیره داده های هر بلوک را مشخص می کند، بنابراین اطلاعات در ادامه چارچوبی را برای بلاکچین امروز ارائه می دهیم.
به دنبال توسعه بلاکچین در سال 2005، این تکنولوژی پیشرفت بزرگی را به خود دید؛ هنگامی که دانشمند کامپیوتر، نیک زابو یک ارز کاملاً جدید مبتنی بر بلاکچین را پیشنهاد کرد: طلای بیت. این یکی از اولین تلاش ها برای ایجاد ارز غیرمتمرکز بود که کنترل را از یک واحد به واحد های مختلف کوچکتر منتقل می کرد. زابو ارز جدید را بر اساس "محاسبه یک رشته بیت از یک رشته بیت های چالش برانگیز" مطرح کرد و مفاهیم ابتکاری مانند "تابع پازل مشتری"، "اثبات عملکرد کار" و "عملکرد محک امن" معرفی کرد. اگرچه او پیشگام ویژگی های ارز های رمزنگاری شده مانند اثبات کار و مهر زمان بود، اما طلای زابو نتوانست بر مشکل دو بار خرج شدن در معاملات الکترونیکی غلبه کند و این یعنی کاربران ارز های دیجیتال می توانند معاملات را تکرار کرده و بنابراین پول دیجیتالی یکسانی را بیش از یک بار خرج کنند.
در سال 2008، مبتکر مشهور ناشناس و البته معروف با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو یک نسخه نظیر به نظیر پول نقد الکترونیکی را ارائه کرد که امکان انجام معاملات آنلاین مستقیم بین دو طرف را بدون شخص ثالث فراهم می آورد. مقاله ناکاموتو با پیاده سازی سرور های دارای مهر زمان نظیر به نظیر توزیع شده، که برای ترتیب زمانی سفارشات تراکنش ها، مدرکی محاسباتی ایجاد می کند، راه حلی را برای مشکل دو بار خرج شدن طلای بیتی پیشنهاد کرد.
پیشنهاد ناکاموتو در سال 2009 هنگامی محقق شد که او یا آن ها(اسامی دقیقی از این پروژه در دست نیست) اولین بلوک را استخراج کردند؛ یعنی یک معامله تأیید شد و به پایه زنجیره بلوک ها اضافه شد. با شکل گرفتن این پایه، زنجیره ای از بلوک ها آغاز شد که هر یک حاوی اطلاعات مربوط به معاملات تأیید شده بود.
فناوری دفتر کل توزیع شده
فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) در برابر بلاکچین یک مفهوم قدیمی تر است. این مفهوم اغلب با بلاکچین همراه است و اکثرا این دو را با یکدیگر اشتباه می گیرند. گیاگلیس از دانشگاه نیکوزیا توضیح می دهد که هر دو روش سازماندهی سوابق تراکنش در یک پایگاه داده مشترک و توزیع شده هستند. اما DLT یک اصطلاح چتری است که شامل انواع ساختار ها می شود و بلاکچین تنها یک نوعی از آن است.
کای لونگ هویی، استاد دانشگاه علوم و سیستم های اطلاعاتی دپارتمان تکنولوژی هنگ کنگ در مصاحبه ای به رسانه بلاک استریت می گوید: "ما باید به یاد داشته باشیم که دفترهای توزیع شده نیازی به استفاده از بلاکچین ندارند و لازم نیست بلاک چین توزیع شود، اگرچه ارزش عملی آن بدون مشخصه دفتر توزیع بسیار زیر سوال می رود." این توضیح هویی، به یک روش منحصر به فرد برای ذخیره داده ها با استفاده از ساختار "بلوک زنجیره ای" اشاره می کند تا از صحت داده ها با استفاده از روش های رمزنگاری اطمینان حاصل شود.
اولین نشانه های دفتر کل توزیع شده در امپراتوری روم مشاهده شده که به عنوان میزبان یک سیستم بانکی عمل می کرد و به مردم اجازه می داد در معاملات سایر مناطق متعلق به امپراتوری شرکت کنند. اکتشاف بیشتر دفتر کل توزیع شده در امپراتوری روم در قالب چک های کاغذی انجام شد که منجر به پیشرفت در به روز رسانی و ثبت معاملات شد.
اما استفاده از DLT به دلیل معضلی که بعنوان مساله ژنرال بیزانس (BGP) شناخته شد، متوقف شد. این سناریو را تصور کنید: ژنرال های متعددی که ارتش های مربوطه را رهبری می کنند در خارج از قلمرو دشمن به صورت استراتژیک مستقر شده اند. ژنرال ها باید با پیام رسان ها ارتباط برقرار کنند تا یک توافق مشترک ایجاد کنند. اما اگر یک ژنرال فاسد علیه دیگران توطئه کند تا از رسیدن به یک هدف مشترک جلوگیری کند، چه؟ لسلی لمپورت، روبرت شوستاک و مارشال پیز این مساله را در مقاله خود در سال 1982 توصیف کردند.
بیت کوین یک پروتکل اجماعی قانع کننده، به نام اثبات کار، برای حل مساله ژنرال های بیزانس ارائه داد. هویی می گوید: "مساله معروف ژنرال های بیزانس یک مانع اصلی برای پردازش توزیع شده گسترده است، که پایه اصلی دفتر توزیع شده است و در آن هرکس باید به صورت جداگانه بدون هماهنگی یا ارتباط برای حفظ دفتر کل هماهنگ و توزیع شده کار کند." وی همچنین ادامه داد: "بیت کوین یک راه حل قانع کننده و در حال حاضر ثابت شده برای ایجاد چنین دفتر توزیع شده ای را در اینترنت ارائه داد."
سایر اشکال فناوری دفتر کل توزیع شده
ارزهای دیجیتالی غیر متمرکز بر پایه بلاکچین توجه عموم را به خود جلب کرده است و بیتکوین و اتریوم در این زمینه پیشتاز هستند. با این حال برخی از اشکال قابل توجهی از دفتر کل توزیع شده در حال محبوب شدن هستند. به عنوان مثال ، IOTA به عنوان یک رمزارز برای صنعت اینترنت اشیا توصیف می شود. در مقاله تحقیقی بنیاد IOTA آمده است که به جای استفاده از ساختار زنجیره ای، ویژگی اصلی این توکن در این کلمه ها خلاصه شده است: "درهم تنیدگی، یک گراف مارپیچی جهت ذخیره تراکنش ها".
در همین حال R یک پلتفرم دفتری متن باز با الهام از بلاکچین برای توسعه برنامه های غیر متمرکز است. اگرچه در ابتدا تصور می شد که روی بلاکچین است، اما R3 بعداً روشن کرد که Corda یک بلاکچین نیست. در سند وایت پیپر Corda آمده است که: "هیچ بلاکچینی وجود ندارد. گردش های معامله با استفاده از دفاتر اسناد رسمی متصل می شوند. یک شبکه Corda ممکن است شامل چند دفتر اسناد رسمی باشد که با استفاده از الگوریتم های مختلف ضمانت خود را ارائه می دهند. بنابراین Corda به هیچ الگوریتم اجماع خاصی وابسته نیست."
پلتفرم hashgraph Hedera نوعی اجماع توزیع شده را ارائه می دهد؛ راهی برای افرادی که یکدیگر را نمی شناسند یا به یکدیگر اعتماد ندارند تا بتوانند بدون نیاز به واسطه مورد اعتماد، به صورت آنلاین همکاری و معامله کنند. وب سایت Hedera می گوید: "این پلتفرم بسیار سریع، عادلانه و ایمن است و برخلاف برخی از سیستم عامل های مبتنی بر بلاکچین، نیازی به محاسبات سنگین برای اثبات کار ندارد."
گیاگلیس می گوید: "به طور طبیعی محققان و شرکت ها پیشنهاد معماری دفتر کل توزیع شده بدون بلاکچین را آغاز کرده اند."
دیدگاه ها (0 دیدگاه)
نقد و بررسی صرافی تبدیل – Tabdeal Exchange Review
در این مطلب صرافی بین از مجله کریپتو قصد داریم صرافی تبدیل را بررسی کنیم.
صرافی بین 2 0
چگونه در صرافی کوکوین حساب باز کنیم؟ - 4 قدم ساده برای ثبت نام در Kucoin
در این مطلب از مجله نااریب قصد داریم، نحوه بازکردن حساب در صرافی کوکوین را به شما آموزش دهیم.
صرافی بین 1 0
نوبیتکس به روزرسانی شد – به روز رسانی نقد و بررسی صرافی نوبیتکس
همین که صرافی نوبیتکس به روز رسانی شد؛ صرافیبین هم هم مطلب نقد و بررسی نوبیتکس را به روز کرد.
صرافی بین 1 1
نقد و بررسی صرافیکوکوین – Kucoin Exchange
در این مطلب از مجله کریپتو، ما تیم صرافی بین قصد داریم تا صرافی کوکوین را مورد بررسی قرار دهیم.
صرافی بین 1 1
آموزش واریز به صرافی والکس
در این مطلب از مجله کریپتو، تیم صرافی بین به آموزش واریز رمزارزی و تومانی در صرافی والکس پرداخته.
صرافی بین 0 1
فعالان حوزه کریپتو، نااریب یک خبر برای شما دارد! – دعوت به فعالیت در مجله کریپتو
نااریب از همه فعالان حوزه کریپتو دعوت به عمل میآورد تا با برند و نام خود به عنوان نویسنده در مجله کریپتو فعالیت داشته باشند.
نااریب 1 1
کارشناس بلومبرگ زنگ خطر را به صدا در می آورد: بیت کوین در معرض خطر سقوط بزرگ است - دلیل آن چیست؟
در حالی که گاوهای نر بیت کوین (BTC) سخت برای حفظ روند صعودی سال نو مبارزه میکنند، یکی از کارشناسان زنگ خطر را به صدا در میآورد.
نااریب 2 0
چرا نرخ لحظهای ارزدیجیتال مهم است؟ - معرفی صفحه نرخ لحظهای ارز های دیجیتال در نااریب
در این مطلب از مجله کریپتو قصد داریم امکانات سرویس نرخ لحظه ای کریپتو در نااریب را معرفی کنیم.
نااریب 0 1
مهم ترین رویداد های کریپتویی 2023 که باید دنبال کنید – معرفی بهترین رویداد های جهانی
در این مطلب از مجله کریپتو فهرستی از برترین رویدادهای کریپتویی، بلاکچین،NFT و متاورس را معرفی میکنیم.
نااریب 0 0
کیف پول کریپتو چیست؟
کیف پول کریپتو به کاربران کریپتو اجازه میدهد ارز های دیجیتال خود را ذخیره و بازیابی کنند.
نااریب 0 1
توکن غیر قابل تعویض یا غیر مثلی (NFT) چیست؟
در این مطلب از مجله کریپتو به توضیح NFT یا همان توکن غیرمثلی که یکی از پرکاربردترین قابلیت های بلاکچین است؛ خواهیم پرداخت.
نااریب 0 1